[语言文化]比利时媒体的奥运足球报道(荷兰语)

楼主#
更多 发布于:2008-08-11 10:28
OS Voetbal: Rode Duivels(红魔,比利时足球队) winnen met 2-0 van China

Op deOlympische Spelen(奥林匹克运动会) hebben de Rode Duivels zondag in Shenyang met 2-0 gewonnen van gastland(东道主) China. Bij de rust stond het 1-0, dankzij een doelpunt van Moussa Dembele in de 8e minuut. Kevin Mirallas legde 12 minuten voor tijd de eindstand vast.

China beëindigde de wedstrijd(比赛) met negen, na rode kaarten voor Tan (53e) en Zheng (64e).

In hun eerste wedstrijd hadden onze landgenoten(同胞) donderdag met 1-0 verloren van tornooifavoriet Brazilië, dat zondag met 5-0 won van Nieuw-Zeeland. Brazilië is met het maximum van zes punten leider in groep C en is al zeker van een plaats in de kwartfinales(四分之一决赛).

België volgt met 3 punten op de tweede plaats. China en Nieuw-Zeeland hebben beiden één punt. Woensdag speelt België tegen Nieuw-Zeeland en geeft China Brazilië partij.

Rood na karatetrap (蹬踏)

De eerste grote kans was zondag voor China. Gao kwam alleen in de zestien, maar besloot naast het doel van Logan Bailly. In de achtste minuut miste Dembele de eerste kans voor de Belgen niet. De spits(中锋) van AZ Alkmaar trapte een voorzet van Tom De Mul met links binnen. Die goal kon de Chinezen niet ontmoedigen. Ze bleven in de eerste helft(上半场) de evenknie van de Belgen en kregen nog de beste kansen, maar bij de rust stond de 1-0 nog op het bord.

In de tweede periode moesten de Chinezen snel met tien voort, na een karatetrap van Tan op Sébastien Pocognoli. Met een man meer lukte het de Belgen beter de wedstrijd te controleren. De kansen werden dan ook talrijker en gevaarlijker. Toen in de 64e minuut ook kapitein(队长) Zheng Zhi naar de kant moest, na een elleboogstoot op Jan Verthongen, was China uitgeteld. In de 80e minuut gaf Mirallas het genadeschot.

In de 85e minuut maakte Vadis Odidja-Ofie zijn debuut in het olympisch toernooi. De verdediger(后卫) van Hamburg kwam in de selectie ter vervanging van de aan de enkel geblesseerde Stijn De Smet.

Rode Duivels met één been in de kwartfinales

Als de Belgen woensdag in Shenyang winnen van Nieuw-Zeeland, spelen ze de kwartfinale. Als China, dat drie van zijn vier verdedigers én sterspeler(明星球员) Zheng mist, niet met drie goals verschil wint van Brazilië, volstaat ook een Belgisch punt.

In de praktijk is een draw tegen het zwakke Nieuw-Zeeland dus genoeg. In theorie is ook nog groepswinst mogelijk, maar normaal gezien worden de Duivels tweede in groep C. Dat betekent dat ze volgende zaterdag in Peking tegen de winnaar van groep D aantreden. Dat wordt Italië of Kameroen, die woensdag tegen elkaar spelen. Italië heeft genoeg aan een punt, Kameroen moet winnen.